Tűzlepke kalandösvény

Tűzlepke kalandösvény

Hasznos tipp a hozzánk ellátogatóknak:

Parkunkban kényelmes, lehetőleg vízálló cipő, és kényelmes viselet ajánlott. Amennyiben kötélpályázni is szeretnél, az alábbiak figyelembevételével készülhetsz:

  • előtte ne fogyassz alkoholt, vagy egyéb tudatmódosító szereket (ez esetben a pálya használata tilos)
  • érkezz kényelmes és lehetőleg ne sáros viseletben (a kötélpálya használata papucsban, fürdőruhában, sáros ruhában nem megengedett.)
  • érdemes ékszerek nélkül érkezni (a kötélpályán az ékszerek nem megengedettek, de akár a helyszínen előtte is levehetők)
  • hosszú hajúak készüljenek hajgumival (a haj összefogása kötelező a pályán)
  • a kötélpálya 140 cm testmagasságtól felfelé használható.

Lássuk mit is rejt magában a Tűzlepke Kalandösvény és milyen módokon vehető igénybe!

A Tűzlepke Kalandösvény tulajdonképpen egy arborétum és egy kalandpark ötvözete. Kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt nyújt testi, lelki és szellemi feltöltődést: egyedi tematikájával, információkkal, élményekkel és a természet relaxáló, csodatevő hatásaival. Egy kb. 1 km hosszú kalandösvényen, 3 nyelvű (magyar, szlovén, német) táblákon képekkel, rövid érdekes leírásokkal, a természetvédelmi értékükkel feltüntetve mutatjuk be a vidék védett növényeit és állatait -flóráját, faunáját. Az ösvényt útközben izgalmas turisztikai attrakciók (állomások) fűszerezik. Kalandösvényünkön nagyon fontos az OLVASÁS, mert az ösvényt nagyméretű, 3 nyelvű információs táblák vezetik, és ezek figyelmes elolvasásával tehető meg önállóan az ösvény. Az út végén 5 kérdésből álló Quiz vár mindenkit, a hibátlanul kitöltők nyereménnyel is gazdagodnak! (természetesen nem kötelező a kitöltés)

Az ösvény 3 különböző módon tehető meg:

1. Tűzlepke Kalandösvény jeggyel: A kedves látogató kényelmes séta keretében, kötélpálya használat nélkül ismerheti meg a vidék védett természeti kincseit, izgalmas turisztikai attrakciókon (állomásokon) keresztül. Ez kb. 1-1,5h-ás program, attól függően, ki milyen gyorsan halad.

2. Tűzlepke Kezdő Kötélpályás Kalandösvény jeggyel:

Ez a jegy az előző jegytípusban leírtakon felül, tartalmazza a 7 akadályos kezdő kötélpálya használatát is. Azoknak ajánljuk, akik szeretik az adrenalint és szeretik az ügyességi, mászós izgalmakat is és szeretnének az ösvénybe ilyesfajta izgalmakat is belevinni, de nem szeretik a túlzott megerőltetést. A kezdő kötélpályánk egy 7 akadályból álló pálya, kezdő akadályokkal, amiben van egy kis magasság is, de minimális állóképességgel teljesíthető. Eddigi tapasztalataink szerint 140 cm testmagasságtól felfelé egészen a szép korúakig használták már örömmel és megelégedettséggel. A mászás élménye mellett, itt is kaphatunk információkat is, megismerhetjük a vidék erdeiben élő gombákat. (A kötélpálya használata 140 cm testmagasság felett használható, előtte felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése szükséges a büfénél. Ennek tartalma alább elolvasható, letölthető, csoport bejelentkezés esetén így otthon előre kitölthető, 18 év alattiak esetében, szülői aláírással ellátva. A kötélpálya használatát animátor segíti, használata előtt a helyszínen van egy rövid oktatás, és védőruhába –sisak, hegymászó beülő- öltözés. A program kb. 2-2,5 h időtartamú.

3. Tűzlepke Haladó Kötélpályás Kalandösvény jeggyel:

Ez a jegy az előző két jegytípusban leírtakon felül tartalmazza a haladó Kötélpályánk használatát, ami újabb 11 akadályt rejt magában. A program 2-2,5h időtartamú.

A belépőjegyek megváltásával kedves vendégünk elfogadja a házirendben és a pályaszabályzatban leírtakat. (A házirend bal oldalon fent található meg, a pályaszabályzat pedig alább kattintás után)

Felelősségvállalási nyilatkozat letöltése:

(Ha otthon, előre kitöltenék, pl.: osztálykirándulás esetén, kérjük, figyeljenek arra, hogy 18. év alatti személy esetében szülő, vagy gondviselő aláírása szükséges)

Felelősségvállalási nyilatkozat letöltése

Az „Erdő kincsei kötélpálya” pályaszabályzatának letöltése

15 fő felett előzetes bejelentkezés szükséges a tuzlepkeokopark@gmail.com email címen.(ennek részletei a nyitva tartás menüpont alatt olvashatók)

Minden korosztály megtalálhatja nálunk az érdeklődésének megfelelő időtöltést, külön -külön is, de családok több generációja együtt is eltöltheti nálunk az időt, akár az aktív programot, akár passzív időtöltést választva.

A gyermekeknek izgalmas, aktív, játékos, minden érzékszervükre ható időtöltés a kalandösvényen való részvétel, amely során megismerhetik a természeti kincseket, közelebb kerülhetnek a természethez, ezáltal megszerethetik a természetet, így megfogalmazódhat bennük az igény arra, hogy védjék, óvják azt.

A felnőttek számára pedig teljes testi, lelki, és szellemi feltöltődést nyújt a kalandösvény.

Óvodás, iskolás csoportoknak nagyszerű csoport és osztálykirándulási lehetőség parkunk. Lehetőség van étel kihozatására is, amelyet nálunk elfogyaszthatnak. A Kalandösvény bejárása után, a kirándulási nap teljes kitöltésére lehetséges pl: a Rajzpályázatunkon való részvétel, ahol a legjobbaknak ítélt rajzok készítői a nyitvatartási szezon végén nyereményben részesülnek, illetve rajzuk kiállításra is kerül nálunk, és instagram, facebook oldalunkon is közzétesszük. (a rajzpályázat részletei parkunkban). Ezen kívül kiváló kiránduló tippekkel tudunk szolgálni, attól függően, hogy mennyi üres időt szükséges kitölteni. Pedagógusok, óvónénik, bátran keressenek minket ez ügyben a tuzlepkeokopark@gmail.com email címen, eddigi tapasztalataink szerint a gyerekek kicserélődve, feltöltődve, fülig érő mosollyal és vad integetések közeppete távoztak parkunkból.

Csapatoknak és cégeknek kiváló csapatépítő program lehet a kalandösvény bejárása a természet közelségében, amelyet igény szerint ki tudunk egészíteni további játékos feladatokkal. Az ösvény végén a kalandozókat egy kifejezetten számukra készített Quizzel várjuk. Lehetőség van étel kihozatására is, amelyet nálunk elfogyaszthatnak. Ennek pontos részleteit, és az árat az igények felmérése után alakítjuk ki, amely minden esetben egyedi.

Tűzlepke Öko-élménypark Orfalu
(Tűzlepke Kalandösvény)

A természetre hangolva…Kalandra fel!

Szeretettel várunk!