A mesés Vendvidéki erdők varázslatos titkai

A mesés Vendvidéki erdők varázslatos titkai

Szeretettel várunk mindenkit egy lélegzetelállító erdei gyalogtúrára a Vendvidéken, a szlovén Rába-vidéken. A páratlan szépséget nyújtó természet, a túra egyedi tematikája és egyedi útvonala felejthetetlen élményt nyújt minden résztvevő számára. A túra vezetett, tehát nincs más dolga a kedves túrázónak, mint élvezni a páratlan szépségű erdei környezetet, hallgatni annak „fülsiketítő” csendjét, és belemerülni varázslatos titkaiba.  A túra során 4 állomás vezet be a Vendvidéki erdők titkaiba, mely során egy rövid piknikre (hozott étellel) is van lehetőség. Érdemes hát magunkba szívni mindazt, amit az erdő és a túra nyújt számunkra, mert a túra végén 5 kérdésből álló Quiz vár mindenkit, és aki hibátlanul kitölti azt, nyereménnyel gazdagodhat. 

Na de lássuk, mikor? hol?és hogyan? indulnak és zajlanak e túrák!

A túra hossza: kb.: 8 km. (ebben benne van az erdő megközelítése és az erdőből való visszatérés is)

A túra ideje: kb.: 3 óra (ebben benne van az erdő megközelítése és az erdőből való visszatérés is, és ami függhet a résztvevők számától, és tempójától is)

A túra nehézsége: közepesnek mondható a hossza miatt, és szintemelkedéseket is tartalmaz. Emiatt kisebb gyerekeknek nem feltétlenül ajánljuk, bár ha a szülő tudja vállalni a gyermek felvételét, ha elfárad, akkor nincs akadálya a kisgyermek részvételének sem. (babakocsi használatára az erdő nem alkalmas)

A túrán való részvétel: előzetes bejelentkezés alapján lehetséges. Bejelentkezni a 06 20 288 53 27- es telefonszámon, vagy a tuzlepkeokopark@gmail.com email címen lehet, a túrák időpontjai előtti napig, este 18h-ig. Minimum 10 és maximum 50 fő lehet a résztvevők száma.

A túrák időpontjai:

November –december –január –februárban és március közepéig: minden szerdán és szombaton, de: 10 h-tól. (előtte 20 perccel gyülekező)

Március közepétől –április- május –június közepéig: minden szerdán de. 10h-tól. (előtte 20 perccel gyülekező)

Június közepétől- augusztus végéig: szünetelnek a túrák.

Szeptemberben és októberben: minden szerdán de.: 10h-tól (előtte 20 perccel gyülekező)

A túra ára: 2700Ft/fő

Kedvezményes áraink:

 • 3 éves kor alatt ingyenes.
 • Nyugdíjas kedvezmény: érvényes nyugdíjas szelvény felmutatásával 10% kedvezmény.
 • Partnereinktől hozott 10%-os kuponjainkkal 10% kedvezmény a végösszegből
 • Szállás.hu programkuponnal 10% kedvezmény a végösszegből
 • Orfalui lakosok részére (lakcímkártya bemutatással) 50% kedvezmény
 • Csoportos kedvezmény: 20 fő felett 10% kedvezmény

              Fizetési mód: készpénz,bankkártyás fizetés, SZÉP kártya: K&H, MKB és OTP szép kártyát elfogadunk

Ha a túra ideje alatt esetlegesen bekövetkező rossz időjárási viszonyok (nagy mennyiségű eső, erős, viharos szél) miatt a túrát kénytelenek vagyunk félbeszakítani, a túra árát visszatéríteni sajnos nem áll módunkban. Bizonyos esetekben viszont törekszünk a kompromisszumos megoldásra.

Áraink Ft-ban értendőek, áfa nélküli számlát van módunkban kiállítani, kizárólag magánszemélyek számára.

A túra kiindulási és érkezési pontja: A Tűzlepke Öko-élménypark Orfalu parkolója

Ajánlott viselet a túrán: Évszaknak megfelelő, réteges öltözet. Lehetőleg vízálló, kényelmes cipő. Célszerű lehet esőkabátot is hozni. A piknikhez plédet is lehet hozni hátitáskában.

A túra menete:

 • a túra időpontja előtt 20 perccel gyülekező a Tűzlepke Öko-élménypark Orfalu parkolójában.
 • indulás előtt jegyváltás, lehetőség van mosdóhasználatra, lehetőség a Tűzlepke Öko-élménypark Orfalu büféjében kávé, tea, üdítő, croissant, keksz, ropogtatnivaló fogyasztására, vagy ha a piknikhez nem készült előzőleg szendviccsel, lehetőség van e célból vásárlásra is.
 • 10h túra kezdete
 • Kb: 13h visszaérkezés
 • lehetőség mosdóhasználatra, büféfogyasztásra
 • Quiz kitöltése, nyeremények átvétele

A túra szabályai:

 • Minden résztvevő a saját felelősségére vehet részt a túrán, az esetleges károk miatt a túraszervező semminemű kártérítésre nem kötelezhető.
 • A túrajegy megváltásával a résztvevők elfogadják a túra szabályait.
 • A túra vezetett, a csoporttól eltérni, külön utakon járni nem szabad a túra során.
 • Kutyát saját felelősségre lehet hozni a túrára és végig szigorúan pórázon tartva kell vezetni. Az erdőben sem lehet elengedni.(ennek több oka is van)
 • A túrák az öko-turizmus keretein belül zajlódnak, ezért a következő szabályok betartása fontos a túra során:
 • az erdőben legyünk lehetőleg minél csendesebbek, hogy minél kevésbé zavarjuk meg az élővilág nyugalmát. Ha csendesebbek vagyunk, több az esély az állatok megfigyelésére is, mert közelebb mernek jönni.
 • az erdőben szemetet: flakont, rágót, zsebkendőt ne dobjunk el, rakjuk addig a zsebünkbe, vagy a táskánkba. Visszatérve a kihelyezett szemétgyűjtőkben ki lehet majd dobni.
 • a dohányzás a túra során tilos, csikket eldobni szigorúan tilos az erdőben, mert tűzveszélyes.
 • a túra során az „ott szép ahol van” és „mindent a szemnek” elve szerint járunk el, azaz ne tépjük le a virágokat, növényeket, gombákat. Gyűjtés helyett a legjobb ötlet a fényképezés! Ma már mobiltelefonnal is csodás képeket lehet készíteni. Így a virág, gomba stb.. tovább élhet élőhelyén, te pedig fénykép formájában hazaviheted magaddal, és akár tíz év múlva is gyönyörködhetsz benne.

(gyűjtéshez  engedély szükséges: a következő törvények szabályozzák a védett, és Natura 2000-es területeken való gombagyűjtést, ill. bármilyen termény gyűjtését, ami egyben erdei haszonvétnek is minősül: A 2009. évi XXXVII. törvény az erdőről, az erdő védelméről és az 1996. évi LIII. törvény a természet védelmérőlEzen jogszabályok alapján tehát gombagyűjtéshez is a természetvédelmi hatóság engedélyét kell kikérni, illetve magánerdőkben (Orfaluban sok ilyen van) az erdőgazdálkodó előzetes írásbeli engedélye is szükséges hozzá.